Otomatik Nükleik Asit İzolasyon

IVD CE

Birçok moleküler biyoloji uygulaması için ilk prosedür nükleik asit izolasyonudur. Hedeflenen organizmanın DNA veya RNA’sı izole edilmesinin ardından, standart moleküler genetik testler ve çalışmalar gerçekleştirilebilir. DNA/RNA izolasyonu genellikle hücre zarının, hücre duvarının veya kapsülün parçalanmasını, nükleaz aktivitesinin deaktivasyonunu, proteinlerin uzaklaştırılmasını, nükleik asitlerin konsantre edilmesini ve izole edilen DNA/RNA’nın uygun şekilde korunmasını gerektirir.

İzolasyon; lizis (hücrelerin ve zar ile çevrili yapıların parçalanarak DNA’nın serbest bırakılması, proteinlerin ayrılması ve denatürasyonu), bağlanma (DNA/RNA’nın bir yüzeye bağlanması), yıkama (tuz, protein vb. istenmeyen kontaminantların uzaklaştırılması) ve elüsyon (yüzeye bağlı DNA/RNA’nın serbest bırakılması) olarak adlandırılan 4 ana adımdan oluşur.

Anatolia, manyetik boncuklu izolasyon teknolojisi kullanarak çalışan farklı otomatik nükleik asit izolasyon sistemleri sunmaktadır. Manyetik izolasyon teknolojisi, manyetik partiküllere bağlı DNA/RNA’nın bir mıknatıs yardımıyla hücre bileşenlerinden ayrılmasına dayanır. Manyetik partiküllerin destek olarak kullanıldığı ayırma prosedürü, otomatik sistemlere uyarlanabilen etkili bir yöntemdir. Diğer yöntemlere kıyasla daha hızlı ve basittir. Bu yöntem, büyük ölçekli DNA/RNA izolasyonunun kolaylıkla yapılabilmesini sağlar. UNIO sistemleri, otomatik ana hatlar üzerine yerleştirilen kartuşlar veya derin kuyulu plakalar (plate) kullanarak, kolay manyetizasyon-demanyetizasyon adımları ile hızlı ve kontaminasyon riski olmayan DNA/RNA izolasyonuna olanak sağlamaktadır. 

Başlıca Özellikler

Otomatik İzolasyon

Kullanıma Hazır Kartuşlar

İş Akışı

Teknik Özellikler

Örnek Tipleri Kan, serum, idrar, balgam, sürüntü, plazma, bronko alveolar lavaj (BAL) sıvısı, beyin omurilik sıvısı (BOS), hücre kültürü dahil olmak üzere vücut sıvıları
Raf Ömrü 18 Ay
Nakliye / Depolama +10, +30°C / -20°C

Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Kitleri

İlgili Cihazlar